hermes
<< Terug

Situatie rondom coronavirus

Datum: 12 maart 2020 Situatie rondom coronavirus

13/03/2020 - 10:00 uur:
Hierbij informeren wij jullie graag over de danslessen van vandaag vrijdag 13 maart 2020. Er zijn vandaag géén danslessen bij DansStudio Dokkum. Dans is een contactsport wat ons doet twijfelen over de juiste maatregelen op dit moment omtrent het coronavirus. Maar zoals gezegd: vandaag komen alle danslessen te vervallen. Dit weekend beraden wij ons over de situatie en welke maatregelen wij op dit moment moeten gaan nemen. Aankomende maandag zullen wij jullie hier allemaal verder over informeren via: https://www.dansstudiodokkum.nl/nieuws/situatie-rondom-coronavirus/. Wij zullen jullie dan informeren over of de danslessen de komende periode wel of niet zullen doorgaan. Hou onze website dus in de gaten! Wij hopen jullie zo eerst voldoende geïnformeerd te hebben. 


12/03/2020 - 17.00 uur:
Vanmiddag heeft de Nederlandse regering een persconferentie gegeven waarin onder meer werd opgelegd dat alle bijeenkomsten, evenementen met meer dan 100 bezoekers worden afgelast. Ook grotere concertzalen, musea en sportclubs moeten dicht. 
Tja, en dan weet je als ondernemer eventjes niet wat je moet doen. Wij zijn natuurlijk ook een sportclub, dus wat nu? We hebben na de persconferentie meteen gebeld met onze brancheorganisatie NL Actief. Zij zullen zich gaan beraden of er verdere maatregelen noodzakelijk zijn voor sportscholen. Tot nu toe is dat dus niet het geval voor een relatief kleine sportschool zoals SSD. Wij hebben op een goede avond best veel mensen binnen, maar dat zijn er niet vaak 100 tegelijk.... Het is vaak verdeeld over de dag/avond. 

Voor de duidelijkheid daarom: Wij zijn gewoon geopend, de danslessen gaan gewoon door. We zullen er zoveel mogelijk zorg voor dragen dat het lichamelijk contact binnen de lessen wordt ingeperkt. Ook vragen wij van onze leden dat ze bij binnenkomst en bij vetrek de handen desinfecteren. En voor de ouders ook de volgende boodschap: Neem vooral zelf ook de verantwoordelijkheid; is je kind niet fit of heeft zij/hij last van verkoudheidsklachten, blijf dan alsjeblieft thuis! Houd de site in de gaten voor de laatste updates. De situatie kan namelijk snel veranderen...
12/03/2010 - 14.00 uur:
Naar aanleiding van de toenemende commotie rondom het coronavirus menen wij toch iedereen even te moeten informeren hoe wij als sportcentrum hiermee omgaan.
We zijn natuurlijk een sportcentrum waar we ons altijd met volle overgave inzetten om mensen te helpen en begeleiden met een gezonde leefstijl. Op dit moment grijpt het Coronavirus steeds meer om zich heen en ondanks het feit dat we niet in paniek zijn, vinden we wel dat we onze verantwoordelijkheid kunnen en moeten nemen.

De eerste 'harde beslissing' die we hebben genomen vanmorgen is het afmelden van onze twee Talentengroepen voor een danswedstrijd in Emmeloord. Natuurlijk hadden we veel zin om onze mooie dansen daar te laten zien aan zoveel mogelijk mensen. Maar het is een wedstrijd waaraan groepen deelnemen vanuit het gehele land en dan vinden wij het risico gewoonweg te groot.

Op het sportcentrum betekent het concreet dat we geen handen geven, geen high fives tijdens de lessen, etc. Bovendien zullen wij ons personeel ook aanraden om thuis te blijven op het moment dat hij/zij zich niet fit voelt. Dit zal natuurlijk consequenties opleveren m.b.t. de bemensing en het al dan niet doorgaan van lessen. Dat beseffen wij ons terdege, maar tegelijkertijd is dat dan maar zo....

We adviseren onze leden ook om thuis te blijven als men zich niet fit voelt of griepklachten heeft. Sowieso is het niet verstandig om (intensief) te sporten als je de griep hebt, maar op dit moment moeten we ook zeker voorkomen dat mensen besmet raken met wat voor griep dan ook....We hopen dat onze leden hierin ook een stukje eigen verantwoordelijkheid zullen nemen. Zelf hoef je misschien niet eens heel bang te zijn om deze griep te krijgen, omdat je verder goed gezond bent. Maar wellicht is het in dezen juist verstandig om vooral te denken aan de mensen die een broze gezondheid hebben en/of kwetsbaar zijn. Laten we denken om een ieders gezondheid!

We hopen op een ieders begrip en medewerking!
 

Laatste nieuws

September

Augustus

Juni

Mei

April

Maart

Februari

September

Juli

Juni

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Januari

December

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

Maart

Januari

December

September

Juni