hermes
<< Terug

Prachtige prestaties op NK Dance Stars

Datum: 25 maart 2019 Prachtige prestaties op NK Dance Stars

Op zondag 24 maart was Theater de Kom in Nieuwegein wederom het podium waar het NK Dance Stars werd georganiseerd. Vorig jaar waren we met onze Productiegroepen best wel succesvol en dan is het altijd spannend hoe het deze keer uitpakt. De groepssamenstelling van zowel Productiegroep Young als van de Productiegroep 18+ is toch best wel veranderd t.o.v. vorig jaar. Het heeft toch vaak best wel tijd nodig om van allemaal verschillende danseressen een 'echte groep' te maken. Naast de beide productiegroepen had DansStudio Dokkum nog meer ijzers in het vuur, want er werden ook nog een duo en twee solisten afgevaardigd!

Als eerste was het de beurt aan Productiegroep Young. Zij hadden in eerste instantie enorm veel pech toen twee van hun danseressen zich definitief moesten afmelden i.v.m. ziekte en ernstige blessure. Het geval wilde ook nog eens dat beide meiden de hoofdrol speelden in de beoogde inzending. Een dag van tevoren is er toen nog de beslissing genomen om een andere dans mee te laten doen. Zaterdagmorgen dus nog even flink geoefend..... Nou, de meiden hebben een fantastische prestatie geleverd, want in een deelnemersveld van meer dan 10 groepen in de hoogste categorie (Advanced Under 18) hebben ze toch maar mooi de 3e plaats behaald. Een geweldig resultaat om trots op te zijn.

Tessa deed voor het eerst mee als soliste en met haar prachtige solo scoorde zij een mooie 4e plek in de categorie Advanced Under 18. Prima resultaat voor een debuut, toch? Een andere soliste van DansStudio Dokkum, Charlotte liet ook een hele mooie solo zien en zij werd uiteindelijk ook 4e in de categorie Advanced Over 18.

Toen was de Productiegroep 18+ aan de beurt en zij behaalden met hun dans een geweldige (niet helemaal verwachte) 2e plaats in de categorie Teams Advanced Over 18. Het deelnemersveld was ook hier behoorlijk sterk en wat is het dan een grote voldoening dat de jury de choreografieën van Joyce altijd zo enorm weet te waarderen. De dansers van DSD worden over het algemeen vaak gecomplimenteerd over hun goede technische vaardigheden. Dat is fijn om te horen natuurlijk....

Als klap op de vuurpijl behaalden Femke en Leonie een 1ste prijs met hun prachtige duo dans, een mooie bekroning op deze succesvolle dansdag!

Al met al was het een hele lange dag, de laatste groep dansers was pas rond 23.45 uur weer in Dokkum, maar het was het dubbel en dwars waard. We zijn hartstikke trots op onze geweldige dansers!

Klik op de foto hieronder om naar het fotoalbum te gaan

Laatste nieuws

Februari

September

Juli

Juni

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Januari

December

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

Maart

Januari

December

September

Juni