hermes

Workshops (basis)scholen

DansStudio Dokkum biedt dansworkshops aan voor op het basis- of voortgezetonderwijs. De dansworkshops van DansStudio Dokkum zijn geschikt voor alle leeftijden binnen de basisschool (van groep 1 t/m 8) of het voortgezet onderwijs. Deze worden aangepast naar de leeftijd waaraan wordt lesgegeven. Een dansworkshop kan voor zowel één klas als voor een gehele basisschool worden geboekt. De dansworkshop kan worden aangepast naar de wensen van de basisschool. Hierbij te denken aan bijvoorbeeld thema’s die worden behandeld bij de onderbouw (als seizoenen). Ook kan er tijdens een dansworkshop een dans worden aangeleerd die bij bijvoorbeeld een opvoering als de groep 8 eindmusical kan worden gepresenteerd! Verder kunnen dansworkshops ook worden ingezet bij activiteiten als Koningsspelen, de Juffen- en Meestersdag, de Kinderboekenweek etc. Natuurlijk kan een dansworkshop ook gewoon geboekt worden voor de bewegingslessen!
 
Tijdens een dansworkshop worden de leerlingen uitgedaagd in hun bewegen. Groot- en klein bewegen; laag- en hoog bewegen; vloeiend of juist explosief! Dansen helpt kinderen te ontwikkelen in de grove- en fijne motoriek. Daarbij komt natuurlijk ook ritmiek. Verder draagt dans ook bij aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden. Hoe sta jij in de ruimte ten op zichtte van de anderen? Lukt het om samen te dansen? Leer jezelf te durven laten zien! Naast dit alles zorgt dansen natuurlijk voor plezier. Even van de stoel af en uit de boeken; en in beweging!
 
Een dansworkshop kan worden geboekt als één les of als een lessenreeks van bijvoorbeeld 3 lessen. Een dansworkshop, één les, duurt 45 minuten. Eén les van 45 minuten bedraagt €75,00 (excl. reiskosten). De dansworkshops worden verzorgd door één of meerdere dansdocenten van DansStudio Dokkum.
 
Lijkt jullie basisschool dit wat? Informeer naar de mogelijkheden via dans@dansstudiodokkum.nl.


Joyce, Chantal, Merel, Froukje, Toscan, Leonie