hermes

Techniekles Klassiek Ballet

Klassiek Ballet is de oudste dansvorm en daarmee de basis voor alle danstechnieken. Volg jij al danslessen, maar zou jij graag éxtra willen werken aan het verbeteren van je danstechniek? Dan is deze les zeker een uitstekende keuze! Instromen met enige danservaring is ook mogelijk.
 
Klassiek Ballet heeft een vast bewegingsvocabulaire die erop is gericht de kracht, lenigheid, de balans en de coördinatie te verbeteren. Ook wordt er gewerkt aan een goede lichaamshouding. Klassiek Ballet ziet er vaak sierlijk uit; de bewegingen zijn elegant, licht en rond. De armen en de benen vormen mooie lange lijnen. Er wordt razendsnel gedraaid en torenhoog gesprongen! De balletles bestaat uit danstechnische oefeningen. Dit zowel aan de balletbarre als in het midden van de danszaal.
 
Deze dansles heeft een andere opzet dan de andere danslessen van DansStudio Dokkum. Zoals genoemd betreft het een Techniekles. Dit houdt in dat er niet wordt deelgenomen aan dansvoorstellingen. De dansles is er éxtra op gericht een goede danstechniek te ontwikkelen. Natuurlijk worden er tijdens een dansles wel danscombinaties gedaan om de geleerde techniek toe te passen. Deze dansles is daarom erg geschikt om te combineren met andere danslessen van DansStudio Dokkum. Hierbij bijvoorbeeld te denken aan de Modern Jazz. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen deze Techniekles te volgen bij DansStudio Dokkum.
 
De Techniekles Klassiek Ballet is geschikt voor jongvolwassenen en volwassenen. Ben jij nog jonger? Klik hier voor ons andere Klassiek Ballet aanbod. Meer weten over kledingvoorschriften en/of abonnementsprijzen? Neem contact op via het contactformulier op de website of via dans@dansstudiodokkum.nl.
 
Lesdag/lestijd
Vrijdag 20:30-21:30 uur Techniekles Klassiek Ballet (jong)volwassenen (Intermediate niveau)
 
De techniekles Klassiek Ballet worden verzorgd door Joyce Postma.


Vr
Joyce