hermes

Talentenklas

Veel dansers van DansStudio Dokkum hebben talent en de behoefte zich verder te ontwikkelen wat betreft de danstechniek. Natuurlijk doen we dit tijdens de reguliere danslessen. Maar wil je net iets meer? Dan kun je auditie doen voor de talentenklassen.
 
Bij de Talentenklas krijg je voornamelijk les in de dansstijlen Modern en Jazz. Ook komen Klassiek Ballet, Musicaldans en Hiphop af en toe aan bod. De danslessen van de talentenklassen zijn net wat meer gericht op het ontwikkelen van een juiste danstechniek dan reguliere danslessen. Er wordt op een hoog niveau, op een hoog tempo gewerkt. Danstechnieken als draaien, isolaties, coördinatie, sprongen, placement en vloerwerk komen aan bod. Ook wordt er vaker deelgenomen aan dansvoorstellingen. De mogelijkheid om bij DansStudio Dokkum in talentenklassen, productieklassen te dansen, biedt dansers en danseressen de kans om later wellicht door te stromen naar een dansopleiding. DansStudio Dokkum biedt danslessen op hoog niveau aan. Zeker wat betreft de talentenklassen, productieklassen. 
 
Om deel te nemen aan de talentenklassen moet auditie worden gedaan. De auditie voor de talentenklassen wordt gehouden aan het einde van het dansseizoen (juni/juli). Dit wordt vooraf aangekondigd op de website. Het is mogelijk om vanaf 6 jaar tot en met 15 jaar auditie te doen. Naar aanleiding van de auditie krijg je te horen of je eraan toe bent om in een talentenklas te dansen. Mocht dit het geval zijn dan kun je geplaatst worden in de Pré Talenten, Talentenklas B of Talentenklas A. De Pré Talenten is een talentenklas speciaal voor de allerjongsten (6 tot en met 9 jaar). Talentenklas A en B is toegankelijk vanaf 9 à 10 jaar. Talentenklas A is een dansgroep net weer wat meer gevorderd dan Talentenklas B. 
 
De voorwaarden om deel te nemen aan een talentenklas:

- Om de ontwikkeling van de dansers te bevorderen, en nog beter in de gaten te kunnen houden worden er specifieke trainingskleren gedragen. Iedereen draagt een zwart balletpak, een zwarte panty en een jazzshort. Ook is het verplicht om kniebeschermers en roze balletschoenen (met splitzool) aan te schaffen. Verder schaft iedereen bij de talentenklassen een DansStudio Dokkum trainingspak aan. Dit is voor de éxtra voorstellingen die door hen zal worden verzorgd. Op deze manier vertegenwoordigen we DansStudio Dokkum en zijn we herkenbaar.
 
- Iedereen die in een talentenklas danst, danst minimaal 2x in de week bij Dansstudio Dokkum. Je combineert de talentenklas dus altijd met een reguliere dansles elders in de week.
 
- Tijdens de danslessen wordt een goede motivatie verwacht. Belangrijk is dat de danseressen altijd aanwezig zijn. Hierop is de enige uitzondering; ziekte.
 
- Je bindt je voor het gehele dansseizoen aan de talentenklas. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Immers, we zijn een team! Aan het einde van het dansseizoen moet iedere danser/danseres opnieuw auditie doen voor de talentenklassen. De groepen zullen dan opnieuw worden ingedeeld. 

Lesdag/lestijden
Vrijdag 16:00-17:00 uur Pré Talenten
Vrijdag 17:00-18:15 uur Talentenklas B
Vrijdag 18:15-19:30 uur Talentenklas A

De talentenklassen zijn onder leiding van Joyce Postma.


Vr
Joyce