hermes

Talentengroep

Bij DansStudio Dokkum lopen er veel talentvolle dansers rond. De Talentengroep en Productiegroep zijn naast de Talentenklassen speciale dansgroepen voor talentvolle dansers. De Talentengroep en Productiegroep werken op hoog niveau, op een hoog tempo en creëren choreografieën in de dansstijlen Modern en Jazz. Deze dansgroepen zijn een eventueel vervolg op de Talentenklassen.
De trainingen zijn voornamelijk gericht op het ontwerpen en creëren van choreografieën. Dit in tegenstelling tot de andere danslessen en Talentenklassen van DansStudio Dokkum. De Talentengroep en Productiegroep nemen deel aan verschillende optredens en wedstrijden. Met deze choreografieën vertellen we verhalen en laten we aan breed publiek zien wat we in huis hebben. We willen zoveel mogelijk mensen raken en entertainen! 

De Talentengroep is een intermediate/gevorderde wedstrijdgroep voor dansers in de leeftijd 11 tot en met 15 jaar. Om deel te nemen aan de Talentengroep moet auditie worden gedaan. De auditie wordt gehouden aan het einde van het dansseizoen (juni/juli). Dit wordt vooraf aangekondigd op de website. Tijdens de auditie wordt gekeken wie geschikt is voor de Talentengroep. 

De mogelijkheid om bij DansStudio Dokkum in Talentenklassen, Talentengroep of Productiegroep te dansen, biedt dansers de kans om later wellicht door te stromen naar een dansopleiding. DansStudio Dokkum biedt danslessen op een hoog niveau aan. 

De voorwaarden voor deelname aan de Talentengroep: 

- Om de ontwikkeling van de dansers te bevorderen, en nog beter in de gaten te kunnen houden worden er specifieke trainingskleren gedragen. Iedereen draagt een zwart balletpak, een zwarte panty en een jazzshort. Ook is het verplicht kniebeschermers aan te schaffen. Optioneel zijn footundies. 
Verder schaft iedereen bij de Talentengroep een DansStudio Dokkum trainingspak aan. Dit is voor de éxtra voorstellingen, wedstrijden die door hen zal worden verzorgd. Op deze manier vertegenwoordigen we DansStudio Dokkum en zijn we herkenbaar.

- Iedereen die in de Talentengroep danst, danst minimaal 2x in de week bij DansStudio Dokkum. Je combineert de Talentengroep dus met minimaal één reguliere techniekles elders in de week. Dit om de danstechnische vaardigheden door te blijven ontwikkelen.
 
- Je bindt je voor het gehele dansseizoen aan de Talentengroep. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Immers, we zijn een team! Aan het einde van het dansseizoen moet iedereen weer opnieuw auditie doen voor de Talentengroep. 
 
- Er wordt een goede motivatie en discipline verwacht! Belangrijk is dat iedereen altijd aanwezig is. Tijdens de trainingen werken we hard en op een hoog tempo. Wanneer je een training mist, mis je te veel informatie.
 
- We werken toe naar optredens en wedstrijden. Vaak zullen deze in het weekend plaats vinden. Ook kan het voorkomen dat deze op een avond door de week plaatsvindt. Mocht je met werk of andere verplichtingen zitten, zorg dan dat je op tijd vrij regelt. Data van wedstrijden en optredens worden altijd zo snel mogelijk bekend gemaakt middels een jaarplanning. 
 
- Voor optredens en wedstrijden kunnen jullie gevraagd worden bepaalde kledingstukken aan te schaffen. Ook zijn de kosten omtrent optredens en wedstrijden voor eigen rekening. 

Lesdag/lestijd
Vrijdag 17:30-18:30 uur Talentengroep 

De Talentengroep is onder leiding van Joyce Postma. 


Vr
Joyce