hermes

Modern Jazz

Modern Jazz is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het Klassiek Ballet. De danskunst kwam sterk in beweging. Dansers en choreografen begonnen te experimenteren met emoties, ruimtegebruik en energiegebruik wat leidde tot nieuwe vormen van dans, waaronder de Modern Jazz.
 
Modern Jazz is intens en een fysieke uitdaging. Je beweegt groot, vloeiend, organisch en soms expressief. Modern Jazz is een technische dansvorm waarbij sterk vanuit het gevoel wordt gedanst. In de danslessen is veel aandacht voor muzikaliteit, dynamische kwaliteiten en een gevarieerd ruimtegebruik. Modern Jazz heeft geen vast bewegingsvocabulaire. Het is een verzamelnaam voor verschillende danstechnieken. De danstechnieken van de Modern Jazz zijn draaien, isolaties, coördinatie, sprongen, placement en vloerwerk. Ook wordt er tijdens de dansles gewerkt aan de KLUSC (kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid/swing en de conditie). Verder wordt er ook jaarlijks deelgenomen aan een grote dansvoorstelling.
 
De natuurlijke bewegingen van het lichaam vormen de basis voor Modern Jazz. Je rolt, valt, draait, springt, duikt, danst. De bewegingen zijn flitsend, gevoelig, acrobatisch en dramatisch! De dansstijl is ook bekend door programma’s als ‘So You Think You Can Dance’.
 
Lijkt het je wat om zo mooi te kunnen dansen? Kom langs om te kijken of het is wat je zoekt!
 
Lesdagen/lestijden
Dinsdag 15:30-16:30 uur Modern Jazz 8+
Dinsdag 16:30-17:30 uur Modern Jazz 12+
Dinsdag 17:30-18:30 uur Modern Jazz 14+
Dinsdag 18:30-19:30 uur Modern Jazz 16+
 
Woensdag 19:30-20:30 uur Modern Jazz gevorderd (16+)
 
Modern Jazz wordt gegeven door Joyce Postma.


Di, Wo
Joyce