hermes

Modern

Modern is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het Klassiek Ballet. De danskunst kwam sterk in beweging. Dansers en choreografen begonnen te experimenteren met emoties, ruimtegebruik en energiegebruik wat leidde tot nieuwe vormen van dans, waaronder Modern.
 
Modern is intens en een fysieke uitdaging. Je beweegt groot, vloeiend, organisch en soms expressief. Modern is een technische dansvorm waarbij sterk vanuit het gevoel wordt gedanst. In de danslessen is veel aandacht voor muzikaliteit, dynamische kwaliteiten en een gevarieerd ruimtegebruik. Modern heeft geen vast bewegingsvocabulaire. Het is een verzamelnaam voor verschillende danstechnieken. De danstechnieken van de Modern zijn draaien, isolaties, coördinatie, sprongen, placement en vloerwerk. Ook wordt er tijdens de dansles gewerkt aan de KLUSC (kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid/swing en de conditie). Verder wordt er ook jaarlijks deelgenomen aan een grote dansvoorstelling in de Stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden!
 
De natuurlijke bewegingen van het lichaam vormen de basis voor Modern. Je rolt, valt, draait, springt, duikt, danst. De bewegingen zijn flitsend, gevoelig, acrobatisch en dramatisch! De dansstijl is ook bekend door programma’s als: so you think you can dance? en Dance Dance Dance!
 
Lijkt het je wat om zo mooi te kunnen dansen? Kom langs om te kijken of het is wat je zoekt!
 
Lesdag/lestijden
Dinsdag 15:30-16:30 uur Modern 8+
Dinsdag 16:30-17:30 uur Modern 12+/14+
Dinsdag 17:30-18:30 uur Modern 16+ selectie
Dinsdag 18:30-19:30 uur Modern 16+/20+
Dinsdag 19:30-20:30 uur Modern 20+ selectie
 
Modern wordt gegeven door Joyce Postma.


Di
Joyce