hermes

Klassiek Ballet

Klassiek Ballet is de oudste dansvorm en daarmee de basis voor alle danstechnieken. Het klassieke ballet heeft een vast bewegingsvocabulaire die erop is gericht de kracht, de lenigheid, de balans en de coördinatie te verbeteren. Je leert je benen uitdraaien en je werkt aan een goede lichaamshouding.
Er wordt lesgegeven volgens de vaganova methodiek. Dit houdt in dat, naast het ontwikkelen van de juiste danstechnische vaardigheden, ook de creativiteit, expressie, presentatie, muzikaliteit en het dansplezier centraal staan.
 
Klassiek Ballet ziet er vaak sierlijk uit; de bewegingen zijn elegant, licht en rond. De armen en de benen vormen mooie lange lijnen. Er wordt razendsnel gedraaid en torenhoog gesprongen! De balletles bestaat uit danstechnische oefeningen. Dit zowel aan de ballet-barre als in het midden van de danszaal. Vervolgens zullen deze technieken worden toegepast in een danscombinatie en/of choreografie. Verder wordt er jaarlijks ook deelgenomen aan een grote dansvoorstelling.
 
Klassiek Ballet heeft een expliciet en uitzonderlijk bewegingsvocabulaire. Om de ontwikkeling van de dansers goed in de gaten te kunnen houden worden er specifieke danskleren gedragen. Iedereen draagt een zwart balletpak, een roze balletpanty en roze balletschoenen (van canvas, met splitzool). Wanneer de danseres dit zelf graag wil mag er een zwarte omslagrok worden gedragen. Voor de rest draagt iedere danseres een balletknot tijdens de les.
 
Lesdag/lestijden
Woensdag 16:15-17:00 uur Klassiek Ballet 6-8 jaar
Woensdag 17:00-18:00 uur Klassiek Ballet 9-10 jaar
Woensdag 18:00-19:00 uur Klassiek Ballet 11+ (+ spitzen) *
 
* Bij voldoende ervaring, en na positief advies van de docent kan er in deze dansles ook op spitzen gedanst worden. Eerst aan de ballet-barre, waarnaar vervolgens oefeningen voor de spiegel of over het diagonaal kunnen worden uitgevoerd.
 
Nieuwsgierig? Kom vrijblijvend een proefles volgen!
 
Klassiek Ballet wordt gegeven door Joyce Postma.


Wo
Joyce