hermes

Jazzballet

Jazzballet wordt door DansStudio Dokkum aangeboden voor dansers en danseressen in de leeftijd 4 tot en met 7 jaar. Spelenderwijs wordt kennisgemaakt met dans en beweging. Bij Jazzballet leer je strak, energiek, muzikaal/ritmisch, expressief maar ook vloeiend te bewegen. Het ontwikkelen van de grove- en fijne motorische vaardigheden worden hierdoor ondersteund en bevorderd. Jazzballet vergroot de bewegingsmogelijkheden van de kinderen en leert hen zelf nieuwe bewegingsmogelijkheden te ontdekken. Jazzballet is een dansstijl waarbij het plezier in het dansen het belangrijkste is!
 
Natuurlijk begint de dansles met een warming-up. We springen, dansen en huppelen vrolijk in het rond! We leren de verschillende lichaamsdelen geïsoleerd van elkaar te bewegen. Daarna leren we verschillende dansoefeningen die vaak richting de spiegel worden uitgevoerd. In deze dansoefeningen wordt de basis gelegd voor verschillende dans- en balletpassen. Ook voeren we oefeningen uit aan onze professionele ballet-barre.
Het volgende onderdeel is over het diagonaal of over het midden verplaatsen. Hierbij leren we echte danspassen, sprongen en draaien. Ook oefenen we hier om ritmisch te bewegen, in de maat van de muziek. Groots en vol energie dansen we van de ene kant van de studio naar de andere kant!
De dansles sluiten we altijd af met een danscombinatie. De kinderen kunnen hier helemaal hun enthousiasme en energie in kwijt!
 
Bij Jazzballet wordt zowel gebruik gemaakt van kindermuziek als van klassieke en instrumentale muziek. Ook de volgende vaardigheden ontwikkel je bij Jazzballet:
- Je leert te concentreren, opletten
- Je leert een goede lichaamshouding
- Je ontwikkelt je lenigheid
- Je leert omgaan met elkaar (samenwerken)
 
Jaarlijks dansen we ook mee in een grote dansvoorstelling waarbij iedereen zijn of haar danskunsten kan laten zien op een echt podium!
 
Kom gerust langs en laat uw zoon of dochter kennis maken met dans!
 
Lesdagen/lestijden
Woensdag 15:30-16:15 uur Jazzballet 5-7 jaar (Joyce Postma)
 
Vrijdag 15:00-15:45 uur Jazzballet kleuters (Leonie de Jong)
Vrijdag 15:45-16:30 uur Jazzballet 5-7 jaar (Leonie de Jong)
 
Jazzballet wordt gegeven door Joyce Postma en Leonie de Jong.


Wo, Vr
Joyce, Leonie